mandag den 17. juli 2017

Inside-out Flødeboller

For lang tide siden så jeg en video med Annemette Voss, hvor hun lavede Inside-out flødeboller. En slags omvendt flødebolle, hvor flødenbollens inderste (skummet) er blevet til flødebollens yderste - og hvor der så gemmer sig en overraskelse indeni skummet.

Annemette Voss lavede sine flødeboller med et frisk jordbær inden i - jeg valgte at prøve med hindbær i stedet, for at give det søde skum et ekstra syrligt pift.
Jeg fyldte hindbærerne med flydende karamel og overtrak dem med mørkt chokolade.
Bundene blev let-bagt marcipan.

Inside-out flødebollerne her blev serveret for kortklub, sød veninde og en hel flok skønne friskolebørn. De blev mere end godkendt over hele linien - og derfor kan de sagtens komme på programmet igen en anden gang.

Inside-out Flødebolle

Inside-out Flødeboller (12 stk.)

Ingredienser:
  • 250 gram marcipan
  • 12 friske hindbær
  • Lidt flydende karamel
  • 100 gram mørk chokolade
  • 100 gram pass. æggehvide
  • 10 gram sukker
  • 50 gram vand
  • 75 gram glukosesirup
  • 170 gram sukker
  • Frysetørret hindbær til pynt

Fremgangsmåde:
  • Start med at rulle marcipanen ud i en passende tykkelse og udstik 12 runde bunde (ca. 5 cm i diameter). Brug lidt flormelis, så marcipanen ikke hænger fast i bordet.
  • Bag bundene så de bliver let gyldne i kanterne og afkøl dem på en bagerist. Bag dem ved 180 grader varmluft. De må ikke blive overbagte og skal stadig være bløde indeni.
  • Fyld de friske hindbær med den flydende karamel - brug her en sprøjtepose, så du går karamellen helt ned i hindbærerne.
  • Smelt den mørke chokolade og overtræk de karamelfyldte hindbær med chokoladen.
  • Sæt hindbærerne, med åbningen ned ad, midt på hver af de bagte marcipanbunde. Lad chokoladen størkne mens du laver flødebolle-skummet.
  • Smelt vand, glukosesirup og de 170 gram sukker i en gryde. Sukkerlagen skal have en temperatur på ca. 110 grader.
  • Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt de 10 gram sukker.
  • Når æggehviderne begynder at blive stive, tilsættes den kogende sukkerlage i en tynd stråle mens der fortsat piskes.
  • Nu skal skummet piskes indtil røreskålen begynder at køle af (mærk efter udenpå skålen, som bliver ret varm når sukkerlagen hældes i). Stop først piskningen når skummet er blankt og sejt.
  • Kom skummet i en sprøjtepose med en ønsket tylle og sprøjt skummet rundt om hvert hindbær og slut i en fin top på hver flødebolle.
  • Brænd overfladen med en brænder og drys med frysetørret hindbær.
  • Server straks - eller efter kort tid.

Inside-out Flødebolle

Ingen kommentarer:

Send en kommentar