Jeg håber, at jeg når flere nye jule-opskrifter inden december er omme. Men husk, at der også ligger juleopskrifter fra tidligere år her på bloggen. Find blandt andet brunkager, havregrynskugler, jødekager, brændte mandler og peberkager i overskrifterne til højre på siden.
Her kommer opskriften på cornflakestoppe, som er en skøn konfekt, som tilmed er utrolig nem at lave. Der blev ofte lavet cornflakestoppe i mit barndomshjem op til jul - den gang var det egentlig ikke en af mine favoritter, men som voksen har jeg ændret mening.
De smager fortrindeligt!
Cornflakestoppe |
Cornflakestoppe (ca. 60 stk.)
Ingredienser:
- 250 gram palmin
- 250 gram flormelis
- 150 gram usødet kakao
- 250 gram cornflakes
- Revet skal af to appelsiner
Fremgangsmåde:
- Smelt palminen over svag varme i en pande med høje sider.
- Lad palminen svale lidt af, og blandt herefter flormelis, kakao og revet appelsinskal i palminen.
- Vend til sidst cornflakes i kakao-blandingen. Bliv ved med at vende massen rundt, til alle cornflakes er dækket.
- Sæt toppene af på bagepapir, med to skeer - eller fyld blandingen i små papirforme som jeg har gjort. Pynt eventuelt med et drys spiseligt sølv eller guldstøv, lidt frysetørret hindbær - eller undlad pynten.
- Lad toppene afkøle et koldt sted (gerne i køleskab).
- Opbevar cornflakestoppene koldt, i en tætsluttende beholder, til de serveres. Hvis du ikke har fyldt toppene i papirforme, adskil da lagene af cornflakestoppe med bagepapir eller mellemlægspapir, så de ikke klistrer sammen.
Cornflakestoppe |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar