Jeg havde i den forbindelse bagt en portion pizzasnegle til ungerne. De bragte lykke mellem regnbyerne, når de små maver var sultne og de små kroppe trængte til lidt energi.
I mine pizzasnegle var der tomatsauce, skinke og ost, men der kan anvendes lige præcis det fyld, som du synes allerbedst om.
Pizza-sneglene kan med fordel fryses ned i mindre portioner - så er der en nem snack til madpakken.
Pizzasnegle med skinke og ost |
Pizzasnegle med skinke og ost (20 stk.)
Ingredienser:
- 50 gram gær
- 3 dl. lunkent vand
- 1 tsk. groft salt
- 2 spsk. olie
- 500 gram italiensk hvedemel (pizzamel)
- 200 gram tomatsauce - gerne tilsat oregano og basilikum
- 200 gram skinkestrimler
- 200 gram revet mozzarella
Fremgangsmåde:
- Kom gæren i en stor skål og tilsæt det lune vand. Rør rundt, til gæren er opløst.
- Tilsæt salt og olie og rør rundt igen.
- Tilsæt det meste af hvedemelet, og rør dejen godt sammen (gerne på røremaskine).
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem, sammen med resten af hvedemelet.
- Rul dejen ud til en rektangel på ca. 30x40 cm.
- Smør tomatsaucen ud på dejpladen, og drys herefter skinke og ost jævnt ud over tomatsaucen.
- Rul nu dejen sammen på den lange led, så den har form som en roulade, og skær 20 lige store stykker af "pizzarouladen".
- Læg de 20 stykker forsigtigt over på to bageplader, beklædt med bagepapir.
- Læg et rent viskestykke over de to bageplader og lad sneglene efterhæve i ca. 20 minutter.
- Bag pizzasneglene ved 200 grader, i ca. 20 minutter.
- Afkøl sneglene inden servering.
Pizzasnegl med skinke og ost |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar