mandag den 1. juni 2015

Hjemmelavet fondant

Her vil jeg give jer opskriften på hjemmelavet fondant. Fondant er fantastisk til overtræk af kager, eller til små pynteting (udstikkerpynt eller modelleret pynt) til alle mulige slags kager.

Fondant kan være en dyr affære, hvis man skal købe det færdigt. Heldigvis er det nemt og billigt at lave selv, og den hjemmelavede fondant er også nemmest at arbejde med, hvis man spørger mig.
Jeg bruger oftest bare den hvide fondant, men det er også muligt at farve fondanten med frugtfarve.

Hjemmelavet fondant

Hjemmelavet fondant

Ingredienser:
  • 15 store skumfiduser (Haribos er de bedste - købes i Netto)
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 350 gram flormelis
  • Maizenamel til udrulning
Fremgangsmåde:
  • Kom skumfiduser, vand og olie i en kasserolle og smelt hele herligheden sammen over svag varme, og under omrøring.
  • Når det hele er smeltet, hældes massen i en skål, og heri røres flormelis.
  • Hvis du ønsker at farve din fondant, da skal du tilsætte frugtfarve inden du rører flormelis i.
  • Fondanten skal være blød og lidt klistret. 
  • Nu tages massen ud på et bord, hvor der æltes lidt mere flormelis i.
  • Når du har æltet fondanten færdig, så putter du den i en lufttæt plastikpose og lader den ligge på køkkenbordet i ca. 30 minutter, så den får lov at samle sig lidt.
  • Herefter er din fondant klar til brug.
Tips:
  • Fondanten kan holde sig på køl i et par uger.
  • Når du arbejder med fondanten er det fordelagtigt at bruge maizenamel, så fondanten ikke hænger fast i bordet, eller udstikker-formene. 
Hjemmelavet fondant

Ingen kommentarer:

Send en kommentar