lørdag den 19. juli 2014

Citron macarons med lemon curd og hvid chokolade ganache

Jeg er meget inspireret af en anden blogger, der hedder Maja. Hun tryller de fineste chokolade-lækkerier frem og er bare super dygtig. Og så har hun bloggen med de smukkeste billeder, hvis man spørger mig. (Du finder link til Majas blog under andre blogs. Klik på Chocolat).
Maja er vildt sej til det der med macarons...og jeg fatter ikke hvordan hun får sine små makroner så ens og fine. Jeg er dybt imponeret, for jeg synes, at det er vanvittig svært. Jeg har ofte måtte kassere flere plader makroner, der enten er knækket, ikke har fået den karakteristiske kant, eller simpelthen ikke har haft nogen bund. Det er marginaler der afgør om resultatet sidder i skabet.

Jeg bliver dog ved med at forsøge - for selvom det er svært, og til tider også lidt frustrerende - så er det sjovt når det lykkes og macarons er vidunderligt lækre at sætte tænderne i.

Derfor synes jeg også, at du skal prøve at kaste dig ud i macaron-eventyret.
De små franske fristelser er simpelthen vidunderlige. Særligt er jeg ret vild med denne citron-variant, og den har også høstet stor ros hos dem, der har været med til at sætte tænderne i dem.

Citron macarons med lemon curd og hvid chokolade ganache


Citron macarons med lemon curd og hvid chokolade ganache (12 stk.)

Ingredienser:
  • Til lemon curd:
  • 35 gram smør
  • 80 gram sukker
  • 2 citroner (både skal og saft)
  • 1 pass. æg
     
  • Til makronbundene:
  • 43 gram mandelmel (eller 43 gram smuttede tørre mandler, som du selv blender til mel)
  • 75 gram flormelis
  • 1 stor æggehvide
  • 25 gram sukker
  • 1 tsk. revet citronskal
  •  
  • Til den hvide chokolade ganache:
  • 1 dl. piskefløde
  • 100 gram hvid chokolade
  • 0,5 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde:
  • Lav lemon curden dagen før den skal bruges (du kan også sagtens bruge færdiglavet lemon curd, som købes på glas.
  • Hæld smør, sukker, æg og citronskal + citronsaft i en gryde og varm massen op under omrøring.
  • Tag det af varmen når det begynder at tykne.
  • Hæld på glas og stil på køl.
  • Start med at bage makronbundene:
  • Blend mandelmelet med flormelis og citronskal.
  • Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukker og pisk til massen er skinnende og blank (som marengs).
  • Hæld mandelmel-blandingen op til æggehviden og vend forsigtigt. Pres dejen op at skålens kanter, ca. 35 gange. Du må ikke røre for meget, og heller ikke for lidt.
  • Put massen i en sprøjtepose og sprøjt 24 små runde makroner ud på en bageplade med bagepapir.
  • Lad makronbundene lufttørre i ca. 30 minutter - pas på de ikke får træk.
  • Bag makronbundene i 12 minutter, ved 160 grader. Makronerne skal gerne hæve lidt opad og få en blank og skinnende overflade. Der må ikke være bobler i overfladen.
  • Lad makronbundene afkøle, inden du befrier dem fra bagepapiret.
  • Nu skal du lave den hvide chokolade ganache:
  • Hak chokoladen fint.
  • Bring fløden og citronskal i kog og hæld den varme fløde over chokoladen.
  • Lad det stå lidt, og rør derefter rundt, til chokoladen er smeltet.
  • Lad ganachen afkøle i køleskab til det bliver tykt.
  • Pisk den let op, så den bliver cremet og lækker.
  • Nu skal du samle dine macarons:
  • Put den hvide chokolade ganache i en sprøjtepose.
  • Sprøjt en rund ring af ganachen langs kanten på en makronbund.
  • Fyld forsigtigt det lille hul i midten af ganachen op med lemon curd.
  • Sprøjt eventuelt lidt mere ganache ovenpå lemon curden.
  • Læg en makronbund på som top.
  • Fortsæt dette til du har 12 macarons, og pynt dem som du synes. Jeg synes et drys flormelis og lidt citronskal passer godt til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar