torsdag den 19. juni 2014

Vandbakkelser med sommerbær og fløde

Vandbakkelser kan spises hele året, men jeg synes, at de er allerbedst om sommeren, når man kan fylde dem med alle de lækre, friske sommerbær.
I min barndom var det et stort hit når min mor diskede op med vandbakkelser, spækket med havens søde og røde jordbær.


Vandbakkelser med sommerbær og fløde (9 stk.)

Ingredienser:
  • 80 gram smør
  • 2 dl. vand
  • 100 gram hvedemel
  • 3 æg
  • 2½ dl. piskefløde
  • Lidt flormelis
  • Friske bær (jordbær, blåbær, hindbær eller hvad du synes)
Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 200 grader og lad den forvarme.
  • Bring smørret og vandet i kog.
  • Tilsæt mel og rør med en grydeske.
  • Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt.
  • Pisk æggene sammen og tilsæt dem dejen lidt efter lidt. Rør med en håndmikser hver gang du har tilsat lidt æg.
  • Sæt dejen af i 9 klatter, på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to spiseskeer hertil og sørg for, at der er god afstand mellem dejklatterne.
  • Sæt pladen midt i ovnen og bag vandbakkelserne i 20-30 minutter. Du må IKKE åbne ovnen de første 20 minutter - så falder vandbakkelserne sammen.
  • Når bagetiden er gået, så start med at tage en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Gør den det, så forlænges bagetiden lidt på de resterende vandbakkelser.
  • Når vandbakkelserne er kommet ud af ovnen, klippes de op i siden med det samme. Det forhindre, at de bliver bløde. Når de er kolde, klippes de helt over i to halvdele.
  • Vandbakkelse-bundene beklædes nu med flødeskum, hvori der er tilsat lidt flormelis.
  • Oven på fløden lægges rigeligt med sommerbær, lidt mere af fløden og til sidst "låget".
  • De fyldte vandbakkelser spises med det samme.

Vandbakkelse med sommerbær og fløde

Ingen kommentarer:

Send en kommentar