I min barndom var det et stort hit når min mor diskede op med vandbakkelser, spækket med havens søde og røde jordbær.
Vandbakkelser med sommerbær og fløde (9 stk.)
Ingredienser:
- 80 gram smør
- 2 dl. vand
- 100 gram hvedemel
- 3 æg
- 2½ dl. piskefløde
- Lidt flormelis
- Friske bær (jordbær, blåbær, hindbær eller hvad du synes)
- Tænd ovnen på 200 grader og lad den forvarme.
- Bring smørret og vandet i kog.
- Tilsæt mel og rør med en grydeske.
- Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt.
- Pisk æggene sammen og tilsæt dem dejen lidt efter lidt. Rør med en håndmikser hver gang du har tilsat lidt æg.
- Sæt dejen af i 9 klatter, på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to spiseskeer hertil og sørg for, at der er god afstand mellem dejklatterne.
- Sæt pladen midt i ovnen og bag vandbakkelserne i 20-30 minutter. Du må IKKE åbne ovnen de første 20 minutter - så falder vandbakkelserne sammen.
- Når bagetiden er gået, så start med at tage en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Gør den det, så forlænges bagetiden lidt på de resterende vandbakkelser.
- Når vandbakkelserne er kommet ud af ovnen, klippes de op i siden med det samme. Det forhindre, at de bliver bløde. Når de er kolde, klippes de helt over i to halvdele.
- Vandbakkelse-bundene beklædes nu med flødeskum, hvori der er tilsat lidt flormelis.
- Oven på fløden lægges rigeligt med sommerbær, lidt mere af fløden og til sidst "låget".
- De fyldte vandbakkelser spises med det samme.
Vandbakkelse med sommerbær og fløde |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar