søndag den 15. juni 2014

Knæk knæk...

De efterhånden velkendte knækbrød er fantastiske. Jeg laver dem altid som små kiks, så er de gode både til ostebordet, til morgenmaden, som en hurtig snack - ja, eller sågar som en lidt sund småkage til kaffen.

Knækbrød

Ingredienser:
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 3,5 dl. hvedemel
  • 1,25 dl. smagsneutral olie (f.eks. vindruekerne, eller solsikke)
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl. vand

Fremgangsmåde:
  • Alle de tørre ingredienser blandes godt sammen. Til sidst blandes olie og vand med, så det bliver til en klistret masse.
  • Del massen i to, og læg hver del mellem to stykker bagepapir, der er tilpasset en bageplade. Pres med hænder og fingre massen ud mellem de to stykker papir, så den ligger i et jævnt lag.
  • Hver "plade" forskæres nu med en skarp kniv, så det angiver hvor de "skal knækkes" når de er bagt.
  • Bages i 15-20 minutter ved 200 grader og afkøler på en bagerist.
Små sprøde knækbrød


Ingen kommentarer:

Send en kommentar