lørdag den 27. januar 2018

Cashewkugler

Små lækkerier eller lækre snacks behøver ikke altid at indeholde tonsvis af sukker og "rigeligt smør". Bevares - sukker og smør er ingredienser, som jo smager aldeles skønt, men det kan sagtens lade sig gøre at lave himmerigsmundfulde i den lidt mere sunde udgave. Endda uden at man savne det famøse sukker og smør :) 

Her får i en opskrift fra Ditte Julie Jensen, på de skønneste cashewkugler. De er naturligvis proppet med dejlige cashewnødder - samt dadler, kakao, kakaonibs og andet godt.
De smager simpelthen helt vanvittig godt, og har en fantastisk karamelagtig nøddesmag.

Cashewkugler

Cashewkugler (ca. 20-25 kugler)

Ingredienser:
  • 150 gram usaltede cashewnødder
  • 100 gram stenfri dadler
  • 3 tsk. kakaonibs
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. usødet kakaopulver
  • 1 nip salt
  • 20-40 gram cashewnødder (til at rulle kuglerne i)

Fremgangsmåde:
  • Kom 100 gram af cashewnødderne i en blender/minihakker, sammen med dadler, kakaonibs, kokosolie, kakaopulver og salt. Blend det hele til en homogen masse/dej.
  • Tilsæt de sidste 50 gram cashewnødder og blend kortvarigt, så "dejen" får lidt struktur.
  • Tril nu 20-25 kugler ud af massen. Tril forsigtigt, da kuglerne ellers falder fra hinanden.
  • Blend 20-40 gram cashewnødder til helt fint nøddemel, og tril kuglerne heri.
  • Sæt kuglerne på køl til de har sat sig (ca. 30 minutter).
  • Opbevares i en tætsluttende beholder på køl - og serveres kolde.
  • Kuglerne kan holde sig i køleskabet i en uge.

Cashewkugler

Cashewkugler


Ingen kommentarer:

Send en kommentar