lørdag den 23. december 2017

Marcipankugler med valnødder, pistacie og citron

Julen nærmer sig med hastige skridt og julefreden begynder så småt at sænke sig her i det gamle bageri. December har arbejdsmæssigt været overordentlig travl for både Jesper og mig, så vi nyder roen og besøg af Jespers store unger, her dagen før dagen.

Jeg har desværre ikke fået julet så mange nye ting frem i december-køkkenet, som jeg gerne ville. Men heldigvis er der mange juleopskrifter fra tidligere år at finde her, så jeg håber, at I har fået lidt inspiration alligevel.

I morgen skal jeg medbringe konfekten til juleaften. Den består af klassikere som havregrynskugler og brændte mandler, samt den fine juleroulade med lakrids og en ny og selvudviklet marcipankugle, fyldt med valnødder, pistacienødder og citron. Sidstnævnte kan sagtens nås endnu, så det er bare om at komme i gang.

Og med denne opskrift vil jeg ønske alle bloggens følgere en helt i gennem videunderlig jul. Nyd roen, nyd maden, nyd hinanden og nyd julens søde indspark.

Marcipankugler med valnødder, pistacie og citron

Marcipankugler med valnødder, pistacie og citron (ca. 45 stk.)

Ingredienser:
  • 300 gram ren rå marcipan (Odense er at foretrække)
  • 40 gram valnødder
  • 40 gram pistacienødder (+ eventuelt lidt til pynt)
  • Revet skal af en citron
  • Saften af en halv citron
  • 200 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde:
  • Blend valnødder og pistacienødder helt fint.
  • Ælt nøddeblandingen ind i marcipanen, sammen med citronskal og citronsaft.
  • Tril 45 kugler, med en vægt på 8-10 gram pr. styk.
  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Tril eller vend kuglerne i chokoladen og drys med finthakkede pistacienødder.
  • Sæt på køl til chokoladen har sat sig.
  • Opbevares på køl til servering.
  • Tip: brug latexhandsker når kuglerne skal overtrækkes med chokolade. put lidt smeltet chokolade op i håndfladen og tril kuglerne heri. Det er super nemt og super hurtigt at overtrække på denne måde.


Marcipankugler med valnødder, pistacie og citron

Ingen kommentarer:

Send en kommentar