Alle elsker bare disse chokolade-nydelser. Og med god grund - for de er virkelig gode!
Chokolade cupcakes med chokoladefrosting |
Chokolade cupcakes med chokoladefrosting (12 stk.)
Ingredienser til dejen:
·
65 gram blødt smør
(ikke margarine)
·
185 gram sukker
·
1 æg
·
1½ tsk. vanillasukker
·
¼ l. kernemælk
·
2 spsk. usødet
kakao
·
200 gram mel
·
1 tsk. natron
·
100 gram god mørk
chokolade (70%)
Ingredienser til frostingen:
·
300 gram
flormelis
·
100 gram blødt
smør (ikke margarine)
·
0,4 dl. mælk
·
1 stor spsk.
usødet kakao
·
100 gram god mørk
smeltet chokolade (70%)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader og lad den forvarme.
- Pisk det bløde smør, sukker og vanillasukker godt sammen.
- Pisk æg, kernemælk, kakao, natron og mel heri, til dejen er ensartet og glat.
- Hak chokoladen groft og vend den i dejen.
- Fyld dejen i muffin-forme (det bedste resultat opnås, hvis du beklæder en fast muffin-form med muffin-forme af papir). Fyld formene lidt mere end halvt op.
- Bag kagerne ved 175 grader i ca. 20 minutter
- Når kagerne er bagt og afkølet laves frostingen.
- Smelt den grofthakkede chokolade og afkøl den let.
- Pisk flormelis og det bløde smør godt sammen.
- Tilsæt mælken og pisk igen.
- Tilsæt kakaoen og pisk igen.
- Tilsæt chokoladen mens der piskes. Jo længere der piskes til sidst, jo lettere bliver frostingen.
- Put frostingen i en sprøjtepose med en forholdsvis stor stjernetylle. Sprøjt frostingen i cirkler fra yderkanten mod midten, så der sluttes i en top.
Og de chokoladecupcakes er bare go'e :-)
SvarSlet