Jeg gad godt, at jeg havde al tid i verden til at lege med kager og andet sjovt i mit køkken - og bagefter al tid i verden til at skrive opskrifter og lave gode blogopslag.
Nuvel, sådan ser hverdagen åbenbart ikke ud. Der er arbejde, der skal passes - og tusind andre ting, der skal gøres. Det betyder heldigvis, at når jeg endelig lander i køkkenet, så nyder jeg det dobbelt op :)
Efteråret har sat ind - så småt i hvertfald. Solen varmer lige knap så meget mere, og det er sæson for simremad og kager med sommerens høst af frugter og bær. Snart er det også tid til at gå i sving med de mange lækre æblekager og tærter.
Jeg er altså vild med efterår og vinter. Just saying :)
Her får I opskriften på en lækker, og helt enkel, blåbærkage. Den gør sig godt til den varme kaffe på en råkold efterårsdag. En klat syrlig creme fraiche klæder den desuden ualmindeligt godt.
![]() |
Blåbærkage |
Blåbærkage (1 rund kage - til ca. 8 personer)
Ingredienser:
- 1 vanillestang
- 250 gram sukker
- 250 gram blødt smør
- 4 æg
- 250 gram hvedemel
- 200 gram blåbær
Fremgangsmåde:
- Tænd for ovnen og lad den forvarme til 180 grader.
- Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Bland dem med sukker, så kornene skiller sig ad.
- Kom smørret i en skål og tilsæt vanillekorn, og resten af sukkeret. Pisk massen til den er ensartet. Brug en håndmikser.
- Pisk herefter æggene i et ad gangen, og vend tilsidst melet i.
- Smør en springform på ca. 24 cm. med smør - eller beklæd den med bagepapir.
- Kom dejen op i formen.
- Drys med friske blåbær på hele overfladen, og pres nogle af bærrene lidt ned i dejen.
- Bag kagen midt i ovnen, i ca. 35-40 minutter. Den skal være gylden og gennembagt.
- Server lun eller kold, med en klat god creme fraiche "on the side".
![]() |
Blåbærkage |
![]() |
Blåbærkage (close up) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar