I min verden har denne kage nu altid lydt navnet: "Kagen fra Solgården".
Det er sådan en af de der kager, som alle kan lide - og den smager også bare drøn-godt. Og hvis der skal være kage til mange, så er det en nem kage at røre sammen og smide i en stor bradepande.
En oplagt kage til efterårsferien :)
Kagen fra Solgården |
Kagen fra Solgården (en stor bradepande = ca. 30 stykker)
Ingredienser:
- Til selve kagen:
- 4 æg
- 640 gram sukker
- 4 dl. mælk
- 600 gram hvedemel
- 4 tsk. bagepulver
- 4 tsk. vanillesukker
- 2 spsk. usødet kakao
- 300 gram smeltet margarine
- Til toppingen:
- 200 gram flormelis
- 8 spsk. færdiglavet, stærk kaffe
- 2 spsk. usødet kakao
- 150 gram kokosmel
- 120 gram smeltet margarine
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 190 grader og lad den forvarme - start så med at røre dejen, til selve kagen.
- Rør æg og sukker til en luftig æggesnaps.
- Bland herefter mælk, hvedemel, bagepulver, vanillesukker, kakao og den smeltede margarine sammen med æggesnapsen. Rør dejen glat og ensartet.
- Beklæd en stor bradepande med bagepapir og fordel kagedejen jævnt i bradepanden.
- Bag kagen midt i den forvarmede ovn, i ca. 35 minutter.
- Mens kagen bager, skal toppingen laves:
- Smelt margarinen i en gryde og tilsæt flormelis, kokosmel, kakao og kaffe. Rør massen godt sammen over svag varme, så den bliver jævn og skinnende.
- Når kagen er bagt afkøler den i ca. 10 minutter. Herefter smøres toppingen ud over kagen, i et jævnt lag.
- Afkøl herefter kagen helt, inden den skæres ud og serveres.
Kagen fra Solgården |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar