fredag den 9. oktober 2015

Kagen fra Solgården

"Den der du ved nok" eller "Klassens time-kage" eller...ja, kær kage har mange navne!
I min verden har denne kage nu altid lydt navnet: "Kagen fra Solgården".

Det er sådan en af de der kager, som alle kan lide - og den smager også bare drøn-godt. Og hvis der skal være kage til mange, så er det en nem kage at røre sammen og smide i en stor bradepande.

En oplagt kage til efterårsferien :)

Kagen fra Solgården

Kagen fra Solgården (en stor bradepande = ca. 30 stykker)

Ingredienser:
  • Til selve kagen:
  • 4 æg
  • 640 gram sukker
  • 4 dl. mælk
  • 600 gram hvedemel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 4 tsk. vanillesukker
  • 2 spsk. usødet kakao
  • 300 gram smeltet margarine
  • Til toppingen:
  • 200 gram flormelis
  • 8 spsk. færdiglavet, stærk kaffe
  • 2 spsk. usødet kakao
  • 150 gram kokosmel
  • 120 gram smeltet margarine
Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 190 grader og lad den forvarme - start så med at røre dejen, til selve kagen.
  • Rør æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland herefter mælk, hvedemel, bagepulver, vanillesukker, kakao og den smeltede margarine sammen med æggesnapsen. Rør dejen glat og ensartet.
  • Beklæd en stor bradepande med bagepapir og fordel kagedejen jævnt i bradepanden.
  • Bag kagen midt i den forvarmede ovn, i ca. 35 minutter.
  • Mens kagen bager, skal toppingen laves:
  • Smelt margarinen i en gryde og tilsæt flormelis, kokosmel, kakao og kaffe. Rør massen godt sammen over svag varme, så den bliver jævn og skinnende.
  • Når kagen er bagt afkøler den i ca. 10 minutter. Herefter smøres toppingen ud over kagen, i et jævnt lag.
  • Afkøl herefter kagen helt, inden den skæres ud og serveres.

Kagen fra Solgården


Ingen kommentarer:

Send en kommentar